Elämän energia ja kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee jaloista. Jalkamo on Seinäjoelta kotoisin oleva pienyritys, joka tarjoaa laadukkaita jalkahoitopalveluita terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisyn näkökulmasta. Hoidot tehdään yksilöllisesti, tehokkaasti ja ammattitaidolla, sekä räätälöidään jokaisen omiin tarpeisiin.
Lisäpalvelut tuovat lisää hyvinvointia
Jalkamo ei tarjoa vain perinteisiä jalkahoitoja, vaan myös muita hemmottelu- ja terveyttä edistäviä palveluita. Tarjolla on muun muassa kuumakivihierontaa ja vyöhyketerapeuttista jalkahierontaa, jotka voidaan yhdistää osaksi jalkahoitoa. Nämä lisäpalvelut ovat erinomainen tapa parantaa elämänlaatua ja hyvinvointia.
Kuka on Meri Sillanpää?
Meri Sillanpää on Jalkamon perustaja ja yrittäjä, 39-vuotias terveydenhuollon ammattilainen, joka on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Hän on työskennellyt niin terveydenhuollon puolella ikäihmisten kanssa kuin sosiaalihuollon avopalveluissa lapsiperheille. Meri on omistautunut asiakkaidensa hyvinvoinnin edistämiseen ja arvostaa syvästi omaisten roolia yhteistyössä.
Meri kuvailee itseään avoimeksi ja sosiaaliseksi ihmiseksi, joka nauttii ihmisten tarinoiden kuuntelemisesta ja yhteistyöstä. Hänelle on tärkeää jatkaa keskustelua siitä, mihin viimeksi jäätiin, ja luoda pitkäaikaisia asiakassuhteita.
Kuinka Meri päätyi hoitamaan juuri Lauttasaaren Senioritalon asukkaita? Ja kuinka usein olisi hyvä käydä jalkahoidossa? Kurkkaa alta Merin haastattelu.
Yrityksesi on Seinäjoelta kotoisin. Kuinka päädyit tekemään hoitoja Lauttasaaren Senioritaloon?
”Lauttasaaren Senioritalosta otettiin minuun yhteyttä ja päätin ryhtyä heidän kanssaan yhteistyöhön. Käyn muutenkin työasioissa tai lisäkoulutuksissa aina silloin tällöin Helsingissä, joten ne voi kätevästi yhdistää usein samoille reissuille. Olen myös itse alunperin pääkaupunkiseudulta kotoisin.”
Miksi jalkahoito on tärkeää erityisesti iäkkäille ihmisille?
”Säännöllinen jalkahoito on erityisen tärkeää iäkkäämmille ihmisille, sillä se ehkäisee ja hoitaa jalkaongelmia. Se voi mm. parhaimmillaan vähentää kipua, sekä sitä kautta parantaa liikkuvuutta ja näin edistää ikääntyneen ihmisen yleistä hyvinvointia. Monille senioreille myös jalkahoidossa saatava kosketus on ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Usein hoitojen aikana keskustellaan elämästä ja näin “hoivataan” myös mieltä.”
Mitkä ovat yleisimmät jalkaongelmat, joita tapaat työssäsi?
“Yleisimpiä ongelmia ovat kovettumat, syylät ja känsät, sekä näistä aiheutuva kipu. Myös erilaiset ongelmat kynsien kanssa ovat hyvin tavallisia.”
Miten usein olisi hyvä käydä jalkahoidossa?
”Tähän ei ole oikeaa tai väärää vastausta, sillä palvelutarve arvioidaan aina yksilöllisesti. Toisten tilanne saattaa vaatia jalkahoitoa jatkuvasti ja toisille riittää hoito esimerkiksi 1,5kk kuukauden välein. Kuuntelen tarvetta aina herkällä korvalla. Ennaltaehkäisevä hoito onkin erittäin tärkeää jalkojen hyvinvoinnin kannalta.”
Miten jalkaongelmat voivat vaikuttaa muuhun terveyteen ja kuinka säännöllinen jalkahoito voi parantaa seniorin elämänlaatua?
”Monilla senioreilla on erilaisia jalkaongelmia, kuten kovettumat, sisäänkasvaneet kynnet tai iho-ongelmat, jotka aiheuttavat kipua. Kipu ja muut jalkaongelmat taas voivat rajoittaa liikuntakykyä ja tehdä ihan arkisistakin toimista haastavia.
Jalkahoidon avulla voidaan hoitaa kaikkia edellä mainittuja ongelmia. Hyvin hoidetuilla jaloilla on helpompi liikkua ja elää itsenäistä arkea. Jalkahoidon yhteydessä annettava hieronta parantaa myös verenkiertoa, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi diabeetikoille.”
Tarjoat myös muita palveluita, kuin tavallisia jalkahoitoja. Milloin kannattaa varata itselleen esimerkiksi vyöhyketerapiahoito?
”Vyöhyketerapiahoito sopii kaikille ja milloin vain. Hoidon aikana käsitellään jalkapohien heijastepisteitä (eli akupisteitä), joiden nähdään vaikuttavan aina tiettyihin kehon alueisiin tai elimiin. Vyöhyketerapialla on tehokasta hoitaa esimerkiksi erilaisia kipuja, stressiä tai jumitiloja. Mm. viimeisin palautteeni säännölliseltä vyöhykyterapia-asiakkaalta oli “olkapääkipu hävisi ja unenlaatu parani”.
Hoitoon voi kuitenkin tulla myös vain hemmoteltavaksi, se tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.”
Merille jalkahoitoon on mahdollista varata aikoja talon infosta. Hoidot tehdään kotikäynteinä ja maksu tapahtuu käteisellä tai pankkikortilla hoidon yhteydessä, tai vaihtoehtoisesti sähköisellä laskulla.