Millaisia ovat Lauttasaaren Senioritalon asunnot?

Lauttasaaren Senioritalossa asukkaat nauttivat mukavasta ja turvallisesta asumisesta meren rannalla. Säätiön omistama yhteisöllinen palvelutalo tarjoaa laadukasta ja kohtuuhintaista asumista helsinkiläisille ikäihmisille.

Millaisia asuntoja meillä on?

Lauttasaaren Senioritalo on valmistunut vuonna 1975. Talosta löytyy 107 erikokoista vuokra-asuntoa – pääsääntöisesti yksiöitä, mutta myös muutamia kaksioita. Senioritalon asukkaat saavat vapaasti kalustaa asuntonsa omilla huonekaluillaan ja tehdä niistä omannäköisiään. Tärkeintä on, että jokainen viihtyy.

Kuudessa asunnoistamme on oma parveke, mutta jokaisesta talon kolmesta kerroksesta voi ihailla merta yhteisiltä parvekkeilta.

Asukassopimus koostuu vuokrasta, joka vaihtelee asunnosta riippuen sekä palvelupaketista (871,50€ / kk). Sähkömaksu on 10-14 €/kk ja vesimaksu on 17 €/kk/ henkilö. Asuntojen vuokran jyvitykset ovat määritelty sen mukaan, mihin suuntaan ikkunat ovat.

Talon asunnoista 29 asuntoa sijaitsee 1. kerroksessa, 40 asuntoa sijaitsee 2. kerroksessa ja 38 asuntoa sijaitsee 3. kerroksessa.

Talon yhteiset tilat

Lauttasaaren Senioritalosta löytyy kolme asuinkerrosta sekä pohjakerros. Kaikissa asuinkerroksissa on oma kerroskeittiö, oleskelutila ja suuri lasitettu päätyparveke, josta aukeaa kaunis näköala merelle.

Senioritalostamme löytyy myös viihtyisät yhteiset tilat, joissa saa halutessaan viettää aikaa. Olohuoneessa on mm. tunnelmallinen sähkötakka, jonka ääressä on mukava seurustella muiden asukkaiden kanssa tai lukea vaikka päivän lehteä. Myös televisio- ja kerhohuone, sekä voimistelusali laitteineen ovat asukkaiden vapaasti käytettävissä. Vuonna 2020 kunnostimme tilat entistä viihtyisämmiksi, sekä mahdollisimman esteettömiksi ja aistiystävällisiksi.

Muiden yhteisten tilojen lisäksi talon pohjakerroksessa sijaitsevat mm. ruokasali, sauna, pesutupa, kuntosali ja kampaamo. Talosta löytyy hissit, tukikahvat ja kaiteet, mutta asuminen ei valitettavasti sovellu pyörätuolia käyttäville asukkaille.

Senioritalon ympäristö

Senioritalo sijaitsee rauhallisella paikalla luonnon läheisyydessä, aivan Itämeren rannalla. Luonnonläheisyydestä huolimatta, olemme kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien varrella palveluista ja harrastuksista. Kaupungin keskustaan pääsee nopeasti ja helposti lähellä olevalta bussipysäkiltä.

Myös talon oma viihtyisä piha-alue kutsuu ulkoilemaan. Pihasta löytyy keinu, jossa voi halutessaan hengitellä raitista ilmaa tai vaihtaa naapurin kanssa kuulumisia. Pihan hyvästä kunnosta vastaa oma talonmiehemme. Mikäli kaipaa kävelylenkkejä, löytyy talon ympäristössä niillekkin suotuisat ulkoilumahdollisuudet, myös apuvälineillä liikkuen. 


Haluaisitko sinä tai läheisesi meille asumaan?

Senioritalon pysyväksi asukkaaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on ollut viimeiset 10 vuotta kirjoilla Helsingissä.

Asukkaaksi hakeutuvat käyvät talon lääkärin luona ensikäynnillä, jonka lisäksi tarvitsemme tulevilta asukkailta asuinpaikkatodistuksen sekä verotustodistuksen.

Talomme vuokra-asuntojen tilanne elää koko ajan. Voit katsoa vapaiden asuntojen tilannetta täältä.

Voit kysyä asuntotilanteestamme suoraan myös toiminnanjohtajaltamme Kristalta puhelimitse: 040 545 2629.

Lauttasaaren Senioritalo