Tammikuun asukasinfo

21.01.2019

Vuoden ensimmäisessä asukasinfossa 16.1.19 keskusteltiin uusista tuulista talon toiminnassa. 

Uuden toiminnanjohtajan tammikuussa aloittamat kahvihetket jatkuvat ilmoitustauluilla olevien aikataulujen mukaan. Kahvin ääressä voidaan antaa palautetta talon toiminnasta ja ideoida uusia mahdollisuuksia. 

Asukkaille rahallisestikin tärkeä uudistus on kotitalousvähennyksen hyödyntäminen verotuksessa. Maaliskuussa tj Saija Toropainen ja geronomi Caroline Ngige käyvät kaikkien asukkaiden kanssa läpi vuokra- ja palvelupakettisopimukset ja toimittavat vuonna 2018 ostetuista palveluista koosteen. Vuosittainen palvelukooste toimitetaan automaattisesti maaliskuun aikana - sitä ei tarvitse pyytää erikseen. Asukkaan (tai läheisen) täytyy kuitenkin itse huolehtia siitä, että vähennykset ilmoitetaan verottajalle. 

Talon tarjoamien palvelujen valikoima lisääntyy. Mukaan tulee, mm. asiointi- ja kaupassakäyntipalvelu, avustaminen ulkoilussa ja uusia talonmiespalveluja. Tuore palveluluettelo ja hinnasto julkaistaan helmikuussa ja asukkaille tiedotetaan palvelujen yksityiskohdista. 

Lisäpalveluja toivovien tulisi olla yhteydessä palveluesimieheen Pirjo Hanskiin. Koti- ja asiointipalvelut maksavat 32 €/tunti, kotihoitopalvelut (= lähihoitajatasoiset palvelut) 36 €/tunti ja kotisairaanhoitopalvelut (= sairaanhoitajatasoiset palvelut) 42 € /tunti. Jos lisäpalvelutarve on jatkuvaa, kannattaa keskustella Pirjon kanssa mahdollisuudesta saada palveluja kunnallisen palvelusetelin kautta. 

Uudistuksia on tullut, ja lisää on tulossa, myös ruokailun puolella. Aamiaiselle pääsee klo 9.30 asti. Kello 10.00 ruokasalin täytyy kuitenkin olla tyhjä, jotta keittiön väki voi alkaa valmistella lounasta. Aamupalalla tarjotaan jo kasviksia joka päivä, ja tulossa on toiveiden mukaan erilaisia mehuvaihtoehtoja. 

Terveelliseen ruokavalioon panostetaan yhä enemmän. Kasvisten osuutta lisätään, samoin ruoka-aineiden kotimaisuusastetta. Käytetyn lihan ja siipikarjan alkuperä täytyy olla tiedossa tuottavaa tilaa myöten. Näin senioritalo haluaa omalta osaltaan olla mukana vastuullisessa kotimaisessa tuotannossa ja kulutuksessa. 

Asukkaiden toivotaan antavan emännälle aktiivisesti toiveita ruoasta. Ensimmäinen toive toteutetaan pian: kotikalja ilmestyy tarjottavaksi aterioille muutaman kerran viikossa. 

Helmikuusta lähtien talo on taas täynnä, mikä näkyy myös ruokasalissa. Henkilökunta auttaa rollaattorien parkkeerauksessa. Kaikilta toivotaan ymmärtämystä ja kärsivällisyyttä hieman ahtaissa tiloissa. 

Asukkaita muistutettiin myös, että joka talvinen infektiokausi on valitettavasti alkamassa: kaupungilla ja laitoksissa on liikkeellä niin influenssa- kuin vatsatautiviruksiakin. Paras suoja niitä vastaan on ahkera käsien peseminen, erityisesti ennen ruokasaliin tuloa. Ruokasalin sisäänkäynnille on myös laitettu tutut käsidesilaitteet, joita pitäisi käyttää syömään tullessa. 

Talon lääkäri Peter Klemets on poissa maaliskuuhun asti. Hänen sijaisenaan toimii jo aiemminkin talossa käynyt Mats Rönnbacka. Hoitajat ottavat vastaan ajanvarauksia. 

Talon kanttiini on auki ensisijaisesti toimiston aukioloaikana. Tuotteet voi maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Viikonloppuisin hoitajat voivat tarvittaessa myydä tuotteita (ei kuitenkaan aamu- ja iltakierroksen aikana), mutta vain käteismaksua vastaa. Toimisto ottaa mielellään vastaan ideoita kanttiinin tuotevalikoimaan. 

Toimisto muistuttaa, että posti ei saavu, eikä se lähde eteenpäin toimistosta tiistaisin. 

Infotilaisuuden lopussa nostettiin malja Kultainen Venla -palkinnon johdosta: Sohvaperunat, jota tähdittävät senioritalon Ukkikset, voitti jo kolmannen kerran Kultainen Venla -palkinnon viihdeohjelmien sarjassa. Sohvaperunoiden uusin kausi näkyy TV2:ssa perjantaisin 25.1. alkaen klo 21.00. Ohjelman voi katsoa myös YLE Areenassa. 

05.11.2019Asukasmaksut 2020
28.10.2019Lokakuun asukasinfo
02.10.2019Syyskuun asukasinfo
21.08.2019Elokuun asukasinfo
26.06.2019Kesäkuun asukasinfo
17.06.2019Senioritalon kesälehti 2019 ilmestynyt!
22.05.2019Toukokuun asukasinfo
03.05.2019Huhtikuun asukasinfo
16.04.2019Lupa auttaa: edunvalvontavaltakirja kuntoon
05.03.2019Helmikuun asukasinfo

Siirry arkistoon »