Kesäkuun asukasinfo

26.06.2019

Kesäkuun asukasinfossa keskusteltiin erityisesti syksyn ruokasaliremontista. Remontti alkaa 9. syyskuuta ja kestää kaksi viikkoa. Sen ajaksi järjestetään poikkeusruokailu osittain jumppasalissa ja osittain kerroskeittiöissä. Jokaiselle asukkaalle ilmoitetaan oma ruokailupaikka ennen remontin alkua. Hyvä asenteella varmasti selviämme evakkoruokailusta hyvin!

Uuden ruokasalin suunnittelussa on otettu huomioon sekä esteettömyys että muisti- ja aistiystävällisyys. Rollaattoreille tulee lisää tilaa, ja linjasto uusitaan ja sijoitetaan parempaan paikkaan. Uudet kalusteet tulevat kotimaiselta Junet-firmalta, valaisimet Artekilta ja kappaverhot Marimekolta. Saliin saadaan neljän hengen pöytiä. Sen eteinen uusitaan, ja naisten WC muutetaan inva-WC:ksi sekä naisille että miehille. Remonttisuunnitelma käydään vielä tarkemmin läpi asukkaiden kanssa havainnekuvina elokuun asukasinfossa.

Ruokailu 110 asukkaan talossa tuo mukanaan haasteita ilman remonttiakin. Aamiaisen ja lounaan alun ruuhkahuippuja pyritään tasaamaan. Olisi hyvä, jos kaikki eivät saapuisi ruokasaliin heti aterian alkuminuuteilla, koska salissa asukkaita auttava henkilökunta pystyy avustamaan vain rajoitettua joukkoa kerrallaan. Samoin toivotaan omatoimisuutta mahdollisimman pitkälle: jos pystyt itse hakemaan ruoan tai kahvin, tee se. Apua saa luonnollisesti niissä asioissa, joita ei pysty itse tekemään, mutta henkilökuntaa ei ole tarpeeksi ravintolamaiseen palveluun. Vaikka tarvitsisikin apua lautasen kantamisessa pöytään, olisi hyvä käydä itse valitsemassa mitä ottaa ja kuinka paljon. Näin voidaan myös välttää liiallista ruokahävikkiä.

Toinen iso muutos on taloa hoitaneen siivousyrityksen vaihtuminen. Kiveka Oy:n Kaja jää eläkkeelle ja liiketoiminnat on ostanut kotimainen Eliot-siivouspalvelut. Yhtiön vastuuhenkilö Elina Långström esittäytyi asukkaille ja kertoi palveluista. Viikkosiivousajat voivat muuttua, mutta pääosin siivouspalvelut pysyvät samoina. Palvelupakettiin sisältyvän viikkosiivouksen lisäksi uudelta firmalta voi ostaa lisämaksua vastaan esimerkiksi ikkunanpesua, suursiivouksia, huonekalujen tai mattojen siistimistä jne.

Keskiviikon päivälliskahvin siirto iltapäivään on saanut paljon kiitosta. Samalla on toivottu kahvitusta myös maanantaille. Tämä voidaan toteuttaa itsepalveluna elokuun alusta alkaen. Tällöin talo tarjoaa kahvit myös maanantaisin, mutta kahvileipä täytyy maanantaipäivisin varata itse mukaan.

Kesäaikana moni asukas viettää lomaa poissa senioritalolta. Muistathan ilmoittaa talolle poissaolostasi. Näin henkilökunta ei turhaan ole huolissaan lounasajan turvatarkastusten yhteydessä eikä turhaan etsi kesälaitumille lähteneitä asukkaita.

Muita asioita:

-Talonmies Janne on lomalla 8.-28.7. Sijaisena toimii vanhaan tapaan Kiinteistö- ja Talonhoito Oy.

- Entinen siviilipalvelusmies Jaakko tuuraa toimistossa heinäkuun keskiviikkoina.

- Toiminnanjohtaja on pääosin lomalla heinäkuun.

- Palveluesimiehen ja sairaanhoitajan loma-aikaan heillä on sijainen.

- Senioritalo on nyt myös Facebookissa – siellä on mm. kuvia kesäjuhlasta.

- Lämmin kiitos talon asukkaalle Tauno Hammarille istumavaa’an hankkimisesta talolle!

Seuraava asukasinfo pidetään elokuussa.

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille asukkaille!

05.11.2019Asukasmaksut 2020
28.10.2019Lokakuun asukasinfo
02.10.2019Syyskuun asukasinfo
21.08.2019Elokuun asukasinfo
26.06.2019Kesäkuun asukasinfo
17.06.2019Senioritalon kesälehti 2019 ilmestynyt!
22.05.2019Toukokuun asukasinfo
03.05.2019Huhtikuun asukasinfo
16.04.2019Lupa auttaa: edunvalvontavaltakirja kuntoon
05.03.2019Helmikuun asukasinfo

Siirry arkistoon »