Elokuun asukasinfo

21.08.2019

Ruokasali.png

Elokuun asukasinfossa keskusteltiin pian alkavasta ruokasaliremontista, teknisistä muutoksista hälytysjärjestelmässä ja siivouksen siirtymisestä uudelle yhtiölle.

Ruokasaliremontti alkaa maanantaina
8. syyskuuta ja sen on laskettu kestävän 2 viikkoa. Tavoitteena siis on, että
lauantaista 21. syyskuuta alkaen päästään ruokailemaan uuteen saliin.

Remontin aikana ruokailu tapahtuu osittain jumppasalissa ja osittain kerroskeittiöissä. Jokaiselle asukkaalle annetaan henkilökohtaisesti ja kirjallisesti tieto remontin ajan ruokailupaikasta. Senioritalo pyytää jo etukäteen anteeksi poikkeusjärjestelyjen aiheuttamia harmeja! Pienenä korvauksena niistä talo tarjoaa asukkaille ilmaiset pullakahvit joka päivä klo 14 kerroskeittiöissä.

Remontin takia myös aterioiden sisältö muuttuu jonkin verran, koska ruoka täytyy kuljettaa keittiöstä ulkokautta ruokailupaikkoihin. Aamiaiseksi tarjotaan puuroa, sämpylää ja juustoa, lounaaksi pääasiassa keitto- tai laatikkoruokaa ja päivälliseksi kylmäruokaa, esim. ruokaisaa salaattia. Erityisruokavaliot huomioidaan vain lääkärin toteamien ruoka-aineallergioiden perusteella - muita mieltymyksiä ei pystytä ottamaan huomioon poikkeusruokailun aikana.

Viikonlopun iltapalalle osallistuvien tulee poikkeuksellisesti ilmoittautua Carolinelle toimistoon tai Pirjolle viimeistään kunkin viikon torstaina.

Uudessa ruokasalissa tarjoilulinjasto siirtyy eri paikkaan ja saliin tulee kahvipiste. Salin eri osasissa käytetään eri värejä, mikä helpottaa oman paikan löytymistä. Kaikilla asukkailla on edelleen oma henkilökohtainen istumapaikkansa, mutta joidenkin asukkaiden paikka tulee vaihtumaan - tästä ilmoitetaan jokaiselle etukäteen. Aluksi jokaisen asukkaan paikalla on nimikyltti.

Ennen remonttia, sunnuntaina 8. syyskuuta klo 17.30-20.00, ruokasalista voi hakea ilmaiseksi pöytiä, tuoleja ja pientavaraa.

Talon hälytysjärjestelmässä on tapahtunut teknisiä muutoksia, mikä ei kuitenkaan muuta millään tapaa asukkaan avun saantia. Alkaen 21. elokuuta asukkailta tulevat hälytykset menevät suoraan turvapalvelusta vastaavan Stellan hälytyskeskukseen, missä arvioidaan avun tarve. Hälytyskeskus ilmoittaa klo 7-21 talon hoitajille avuntarpeesta ja lähettää öisin tarvittaessa turva-auttajan tai kutsuu ambulanssin. Uusi järjestely poistaa ns. linjavalvontahälytysten aiheuttamat hoitajien turhat tarkastuskäynnit asukkaiden luona. Tämä helpottaa sekä asukkaiden että hoitajien elämää.

Jos yöaikaan tarvitsee ambulanssia, kannattaa aina hälyttää Stella turvarannekkeen kautta, koska se pystyy samalla varmistamaan ambulanssin pääsyn sisään taloon. Haluttaessa voivat asukkaat luonnollisesti sopia talossa asuvien tuttavien kanssa keskinäisestä avunannosta ulko-oven avaamisessa, mutta sitä ei voi vaatia keneltäkään: turvapalvelu on talon ja Stellan vastuulla.

Uusi siivousfirma aloitti työt elokuussa. Asukkaiden siivousajat ja -päivät eivät muutu. Ruokasali siivotaan maanantaina ja torstaina aamuisin. Toiveita ja palautetta siivouksesta voi antaa suoraan talossa olevalle siivoustyöntekijälle Mirkulle tai soittamalla Eliot-yhtöön (p. 050 51 48944). Yhtiöstä voi myös tilata siivousalan lisäpalveluita.

Koska talon hoitohenkilökunnassa on tapahtunut useita muutoksia viime aikoina, hoitajat esittäytyivät asukkaille.

Infon lopussa syntyneessä keskustelussa todettiin, että talon toimintaympäristö on muuttunut. Taloon tulevat uudet asukkaat ovat vanhempia ja usein huonokuntoisempia kuin aiemmin. Rollaattori tai pyörätuoli ei sinänsä ole este asukkaksi tulossa ja talossa saa rauhassa vanheta ja sairastaa. Uusien asukkaiden valinta tehdään kuitenkin yksilökohtaisesti ja siinä painava sana on aina talon lääkärillä ja sairaanhoitajalla.

Muita asioita:

  • Senioritalolla on esittelypiste talolla Lauttasaari-päivänä 7. syyskuuta

  • Sohvaperunoiden uudet kuvaukset alkavat pian. Mukana Henkka, Eero ja Åke.
  • Asukastyytyväisyyskysely suoritetaan 23.-27. syyskuuta

  • Omaisten päivä pidetään sunnuntaina 6. lokakuuta

  • Toiminnanjohtaja on lomalla 26.-30. elokuuta

  • Toivotaan vanhoja kuvia Lauttasaaresta, jotka voitaisiin kopioida aulaan tuleviin akustiikkalevyihin

  • Seuraava asukasinfo pidetään 25. syyskuuta klo 14.30

05.11.2019Asukasmaksut 2020
28.10.2019Lokakuun asukasinfo
02.10.2019Syyskuun asukasinfo
21.08.2019Elokuun asukasinfo
26.06.2019Kesäkuun asukasinfo
17.06.2019Senioritalon kesälehti 2019 ilmestynyt!
22.05.2019Toukokuun asukasinfo
03.05.2019Huhtikuun asukasinfo
16.04.2019Lupa auttaa: edunvalvontavaltakirja kuntoon
05.03.2019Helmikuun asukasinfo

Siirry arkistoon »