Elämää Lauttasaaren senioritalossa

Henrik Wilenius on syntyperäinen lauttasaarelainen ja on asunut talossamme jo 20 vuoden ajan. Miltä elämä Lauttasaaren senioritalossa näyttää ja millaisia hetkiä 20 vuoden aikana on koettu? Otetaan selvää!

Henrik, mikä sai sinut muuttamaan Lauttasaaren senioritaloon 20 vuotta sitten?

– Tunsin itseni hieman yksinäiseksi arjessa, vaikka minulla oli tytär, joka huolehtikin paljon asioistani. Olen syntynyt Lauttasaaressa ja mietin, että muutto kotikonnuille olisi kiva. Talon johtaja kuvaili minua melkein liiankin hyväkuntoiseksi ja virkeäksi, mutta täällä sitä edelleen ollaan, 20 vuotta myöhemmin. Kotikulmille paluu on ollut mukavaa.

Miltä vuodet ovat näyttäneet talossa?

– Ne ovat kaikki näyttäneet erilaisilta. Kun tulin taloon, aloitin pitämään täällä paljon toimintaa aina tietokilpailuista makkaranpaistoon. Risteilyjäkin oli aiemmin vuosittain. Puuhaa on ollut paljon vuosien varrella, mutta ainahan se toiminta vähän muuttuu. Nyt on itsellenikin tullut ikää lisää, enkä enää jaksa touhuta ihan samalla tavalla.

Mitkä ovat ikimuistoisimpia hetkiä 20 vuoden ajalta?

– Olimme joskus mukana Sohvaperunoissa viiden hengen äijäporukalla ja se oli hauskaa. Paljon on vuosien varrelta mukavia muistoja ja kaikki on ollut todella hyvää!

Millaista arki on Lauttasaaressa?

– Aikaisemmin olin kiireinen ja joka päivä puuhailin paljon kaikkea, nyt arkeni on kuitenkin rauhoittunut aika paljon. Ajelen edelleen omalla autolla ja piipahdan silloin aina välillä tyttäreni luona kylässä tai vaikka hieronnassa. Arki on ns. “omaa”, mutta asun täällä talossa. 

Käyn syömässä kaikki ruuat talossa aina aamiaisesta lounaaseen ja se on mukavaa, kun ruoka on valmiina ja palvelu on hyvää. Tämä paketti on ollut minulla alusta lähtien ja ruoat kuuluvat samaan hintaan. 

Oletko osallistunut vuosien aikana erilaiseen viriketoimintaan? Jos olet, niin mihin?

– Olen osallistunut paljon erilaiseen toimintaan vuosien varrella. On ollut esimerkiksi tikanheittoa ja mölkkyä, sekä päivittäisiä yhteisiä kahvihetkiä. Koronavuodet kuitenkin vaikuttivat hieman kaikkeen, mukaan lukien omaan vireyteeni. Sairastettuani taudin, en ole täysin vielä palautunut.

Tietokilpailukortit minulla on kuitenkin aina valmiina seuraavaan kisaan! Tietokilpailut ovat vetäneet aina paljon porukkaa mukaan ja joskus meitä oli jopa 24 osallistujaa. Niin kauan kun jaksaa, on mukava käydä yhteisessä viriketoiminnassa.

Millaisena olet kokenut merellisen asuinympäristön? 

– Tämä on ihana paikka, ei siitä pääse yli eikä ympäri! Syntymästäni lähtien asuin täällä yhtäjaksoisesti 36 vuotta. Kokeilin hetken kaupunkiasumista, mutta palasin kuitenkin takaisin Lauttasaareen.

Minulla on täällä aivan ihana koti: 32 neliötä ja parveke merelle päin. Olen asunut tässä niin pitkään, kun tänne saavuin. Meiltä löytyy todella viihtyisä pihakin ja kesällä siellä voi pitää vaikka mitä mukavia tilaisuuksia! Kaiken kaikkiaan täällä on mielestäni tosi rauhallista ja turvallista. 

Hoitajia on aina ollut meillä riittävästi ja apuakin olen saanut joka kerta, kun olen sitä kaivannut.

Mitä sanoisit henkilölle, joka harkitsee muuttoa Lauttasaaren vanhustentalosäätiöön?

– Suosittelisin tätä paikkaa kaikille ja olenkin suositellut! Todella moni tuttuni asuu nykyään täällä.


Haluaisitko sinä asua yhteisöllisessä senioritalossa meren äärellä, jossa on turvallista, kohtuuhintaista ja jossa et olisi yksin? Lue lisää ja katso vapaat asuntomme!