Englannin klubi tekee virtuaalimatkoja ja harjoittaa kielitaitoa keskustelemalla

Senioritalossa kaikuu viikottain iloinen puheensorina, kun asukkaat kokoontuvat nauttimaan englannin klubin tarjoamasta yhteisöstä ja kielitaitonsa virkistämisestä. Klubin ohjaajana toimii hoitaja Caroline Ngige, joka on omistautunut luomaan vanhuksille lämpimän ja kannustavan ympäristön englannintaitonsa kohentamiseen.

Kulttuurien kohtaamisia

Jo 15 vuoden ajan toiminut englannin klubi sai alkunsa Carolinen tultua Senioritaloon uutena työntekijänä. Caroline on kotoisin Keniasta, ja taloon saapuessaan hän vasta harjoitteli suomen kieltä. Talon asukkaat ottivat hänet avoimesti vastaan, ja olivat avuksi kielen oppimisessa. Lopulta he toivoivat vastavuoroisesti Carolinelta englannin klubin perustamista omaa kielitaitoaan kartuttaakseen, ja hoitaja innostui tehtävästä. 

Talon asukkaissa on paljon korkeasti koulutettuja ihmisiä, jotka ovat käyttäneet englantia työelämässään. He toivoivat ryhmää, jossa voisivat päästä pitämään kielitaitoaan yllä. Englannin klubi tarjoaa senioreille paitsi kielitaidon harjoittamista, myös tilaisuuden jakaa tarinoita ja kokemuksia. 

Englannin klubi ei ole perinteinen kielikurssi, vaan pikemminkin yhteisö, jossa keskustellaan englanniksi vapaasti erilaisista aiheista. Carolinen johdolla osallistujat puhuvat niin säästä kuin politiikastakin ja jakavat kokemuksiaan.

– Ryhmässä kenenkään ei tarvitse pelätä, että omasta elämästä kerrotut asiat leviäisivät ryhmän ulkopuolelle, Caroline iloitsee.

Asukkaat ovat kertoneet, että ryhmässä on heille ennen kaikkea kyse toveruudesta ja elämän tapahtumien jakamisesta. Jokainen osallistuja on tervetullut tuomaan oman panoksensa keskusteluihin.

Virtuaalisia seikkailuja

Englannin klubissa ei ainoastaan keskustella, vaan ryhmässä tehdään myös virtuaalisia matkoja ympäri maailmaa. Virtuaalimatkojen välineenä toimivat Youtube-videot ja ryhmätilan suuri ruutu. Videoiden, keskustelun ja oman mielikuvituksensa avulla osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin kulttuureihin ja maisemiin Islannin jäätiköistä Afrikan safareille. 

Jäsenet saavat toivoa virtuaalimatkojen kohteita, ja moni onkin vienyt ryhmän omaan suosikkipaikkaansa. Virtuaalimatkailussa senioreita miellyttävät etenkin luonnonmaisemat, kaukomaiden eläimet ja paikallinen historia. Heistä on hienoa päästä näkemään maailman kauneutta yhdessä.

Ryhmään ovat kaikki tervetulleita

Caroline iloitsee ryhmän jäsenistä. Hänen mukaansa seniorit ovat innostuneita ja mukavia, ja haluavat elää positiivisesti. He nauttivat siitä, että saavat aktivoitua englannin käyttöään ja oppia uusia sanoja. 

Englannin klubi kokoontuu aina maanantaisin, ja kaikki talon asukkaat ovat halutessaan tervetulleita liittymään mukaan. Caroline toivottaa uudet jäsenet tervetulleeksi, ja keskittyy tekemään klubista mielenkiintoisen ja hauskan yhteisön. 

– Me otamme rennosti ja nauramme paljon. Emme ota asioita liian vakavasti!

Caroline kertoo, että niin kauan kuin Senioritalossa tarvitaan englannin klubia, hän aikoo toimia sen ohjaajana. Klubin jäsenet ovat hänestä kuin pieni perhe, jotka muodostavat lämpimän ja kannustavan yhteisön, jossa on turvallista harjoitella englannin kieltä.