”Kerran lauttasaarelainen, aina lauttasaarelainen”

Olen kotoisin Pöytyältä, Turun läheltä. Muutin Helsinkiin töiden perässä vuonna 1961. Olen ollut leski viimeiset yksitoista vuotta. Perheeseeni kuuluvat lapset, lastenlapset ja lastenlastenlapset. Senioritaloon muutin elokuussa 2022.

Lauttasaari on minulle rakas paikka. Asuimme täällä perheemme kanssa 30 vuotta, myös lapsemme kävivät koulunsa Lauttasaaressa. Muutimme myöhemmin Munkkiniemeen, jossa asuimme myös 30 vuotta, mutta emme koskaan unohtaneet Lauttasaarta. Kävimme usein täällä kaupassa, sillä pidimme paikasta niin paljon. Munkkiniemessä asuessani haaveilin, että haluaisin palata Lauttasaareen, sillä se on niin mukava paikka. Sanotaan, että kerran lauttasaarelainen, aina lauttasaarelainen ja kyllähän se pitää paikkansa.

Pidän monipuolisesta arjestani

Olen viihtynyt Lauttasaaren senioritalossa hyvin. Asuntoni on viihtyisä – moni on kehunut kotiani – ja sieltä löytyy kaikki tarpeellinen. Seinillä on tauluja ja rakkaiden ihmisten valokuvia. Tunnen oloni kotoisaksi, eikä tarvitse itse edes siivota vaan voi vaan nauttia. Kotonani tunnen oloni turvalliseksi, eikä minua pelota täällä mikään edes öisin. Apua saa aina tarvittaessa.

Minulla on täällä paljon ystäviä, joiden kanssa vietämme yhdessä aikaa. Tunsin jopa muutaman jo valmiiksi entuudestaan. Ystäväpiirini on vain kasvanut tänne muutettuani. Mikäli haluan olla itsekseni, voin jäädä hyvin mielin omaan kotiini. Olen myös onnellinen, että voin tavata perhettäni. Koko henkilökunta on myös ystävällistä ja empaattista – he ovat kaikki todella erinomaisia.

Arkeni täällä on mukavaa ja täynnä toimintaa. Aamulla menen aamiaiselle, jonka jälkeen luen päivän Hesarin. Minusta on ihanaa, että saan mennä valmiiseen aamiaispöytään syömään monipuolista ja hyvää ruokaa. Kerran yksi hoitajista kysyi, miten olen viihtynyt. Vastasin hänelle, että ainoa asia, joka minua harmittaa on se, etten tullut tänne jo aikaisemmin. Lounaan jälkeen juon päiväkahvit. Hyvän sään sattuessa juomme kahvit parvekkeella, jossa katsomme yhdessä muiden asukkaiden kanssa maisemia ja seuraamme laivoja.

Iltapäivällä osallistun erilaisiin toimintoihin, kuten yhteislaulamiseen tai kirjallisuuspiiriin. Meillä on myös monipuolisia illanviettoja, esimerkiksi jazzpianisti. Harrastuksiini kuuluu myös kirjojen lukeminen, musiikin kuuntelu ja television katselu.

Mikä on ollut mieleenpainuvin tapahtuma talossa? – Mieleenpainuvia tapahtumia ovat olleet ainakin juhannus, jolloin nostettiin lippu salkoon ja laulettiin siniristilippumme-laulu sekä juotiin vähän samppanjaa.

-Liisa, 87 vuotta