”Parturikampaajakin voi olla lähihoitaja”

Olen salolaissyntyinen, pitkään Lohjalla asunut parturikampaaja koulutukseltani. Muutin Helsinkiin, koska halusin tänne. Vapaa-aikani käytän muun muassa kuntosalilla. Tulin töihin Lauttasaaren senioritaloon alun perin työkokeilun kautta, nyt viime kesänä kesätöihin ja olen pian aloittamassa oppisopimuksella lähihoitajan tutkintoa.

Kaunis, viihtyisä ja turvallinen paikka, jossa on kiva työskennellä

Lauttasaaren senioritalo sijaitsee kauniissa ympäristössä, jossa asukkaat ja työntekijät viihtyvät. Kesällä sisäpiha on erittäin suuressa suosiossa ja käytössä. Rannassa voi käydä kävelemässä aivan talon läheisyydessä.

Ilmapiiri talossa on hyvä, ja mielestäni asukkaat sekä henkilökunta ovat mukavia. Täällä saa myös aina apua pyydettäessä. Asukkaita kannustetaan päiväkahveille ja erilaisiin tapahtumiin, joita järjestetään paljon esimerkiksi mummodisco on ollut yksi tapahtuma. Järjestämme toimintatuokioita, ja erityisesti tykkään tuolijumpan vetämisestä. Siitä asukkaatkin pitävät ja ovat antaneet hyvää palautetta.

Kaikki asukkaat huomioidaan yksilöidysti omien tarpeidensa mukaan, eikä ketään jätetä yksin. Rutiinikäyntien aikana on myös mukava jutella asukkaiden kanssa, nämä kohtaamiset ovat antoisia itselleni. Senioritalo on lisäksi turvallinen paikka asua ja tehdä töitä. Asukkailla on turvaranneke, joka mahdollistaa ympärivuorokautisen avun sitä tarvittaessa.

Tehtävässä pärjää sosiaalisilla taidoilla ja sillä, että tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä. Työnantaja tukeekin ja mahdollistaa työn erilaisin koulutuksin, jonka myötä olen oppinut paljon alasta, sekä kehittänyt sosiaalisia taitojani. Työvuorot ovat mielekkäitä, koska niihin pääsee itse vaikuttamaan – itse suosin enemmän aamuvuoroja, mutta kaikki vuorot ovat mielekkäitä. Kokemukseni tähän mennessä on ollut hyvä ja täällä on ollut mukava työskennellä.

Mikä asia on jäänyt erityisesti mieleen? – Maskisuosituksen poistuttua saimme hoitajille kasvot, johon asukkaat hauskasti totesivat ”ai tuolta sinä näytät”.

-Johanna, 23 vuotta