”Tien toiselta puolelta senioritaloon”

Olemme asuneet puolisoni kanssa Lauttasaaressa 68 vuotta ennen muuttoamme senioritaloon. Kun senioritaloa rakennettiin, asuimme tien toisella puolella keltaisessa kulmatalossa. Katselimme talon valmistumista omasta ikkunastamme, jolloin puhuimme ja naureskelimme, että tuonne me muutamme sitten joskus.

Muutimme puolisoni kanssa senioritaloon huhtikuussa 2023. Kaipasin vanhemmiten vähemmän kotitöitä ja arkeeni enemmän rentoutta ja vapautta, joka mahdollistuu täällä oikein hyvin. Kotimme on hyvä ja viihtyisä, kaikki tänne tuodut kalusteet ovat vanhasta kodistamme. Viihdyn täällä aivan kuin vanhassa kodissamme. Nukun hyvin ja oloni on turvallinen. Halutessani saan olla omissa oloissani tai mennä juttelemaan muiden kanssa.

Helpottavat rutiinit kauniissa ympäristössä

Lauttasaaren senioritalo on todella kauniilla paikalla ja sijainti merenrannalla on todella hyvä. Meriympäristö on minulle hyvin rakas, ja Lauttasaari rantoineen on muutenkin kaunis. Kävelytiet kulkevat ihan rantaa pitkin. Kävimme jo nuorena puolisoni ja ystävieni kanssa kävelyillä pitkin Lauttasaarta, sekä meillä oli oma venekin satamassa. Lempipaikkani on senioritalon vieressä oleva ranta.

Senioritalon aikataulutettu päivätoiminta sopii omaan rytmiini hyvin. Kello kahdeksan ja kymmenen välillä meillä on aamupala. Päiväruokailu alkaa joustavasti puoli kahdeltatoista. Iltapäivällä meillä on kahvitus, jonka voi jäädä juomaan kahvihuoneeseen tai halutessaan ottaa kahvin mukaan omaan kotiinsa. Käyn syömässä iltaruoankin, jos vielä päivällisen jälkeen maittaa, joka tarjoillaan varttia vaille neljästä kello viiteen asti. Ruoka on terveellistä, ja tarjolla on paljon esimerkiksi tuoreita kasviksia.

Koko henkilökunta talossa on ihanaa ja avuliasta. Heitä ei voi moittia edes puolella sanalla. Jos olen tarvinnut apua, he ovat auttaneet heti. Ruokapöytään pääsee rollaattorin kanssa aivan viereen, ja henkilökunta auttaa tarvittaessa istumaan.

Mikä on ollut mieleenpainuvin tapahtuma talossa? – Meillä on viikoittain paljon tapahtumia, ja nautin itse etenkin musiikkiesityksistä. Mieleenpainuvin tapahtuma on ollut se, kun ala- asteikäiset lapset kävivät soittamassa pianoa ja esiintymässä. Lapset soittivat kauniisti ja kokemus oli ihana. Oli kiva kuunnella ja ajatella, että tuosta tulee vielä pianisti.

-93-vuotias talon asukas