Turvallista asumista ikäihmisille Lauttasaaressa

Lauttasaaren senioritalo on säätiön omistama yhteisöllinen palvelutalo Helsingissä, nimensä mukaan Lauttasaaressa, aivan meren rannalla. Tarjoamme laadukasta ja kohtuuhintaista asumista ikäihmisille Helsingissä. Jokaiselle asukkaalle luodaan henkilökohtainen palvelusuunnitelma, jonka avulla kartoitetaan, miten voimme edesauttaa arjen sujumista parhaiten. Olemme apuna arjen askareissa ja järjestämme erilaista virkistävää toimintaa joka viikko.

Arjen apuna ammattitaitoinen henkilökuntamme

Senioreiden arki on meillä tehty mahdollisimman helpoksi ja talostamme löytyykin ammattilaisia joka lähtöön. Sairaanhoitajat ja hoitajat toimivat senioritalon asukkaiden apuna päivittäisissä askareissa. Palvelutarpeen arvioinnin myötä asukkaat voivat tilata lisäpalveluina palvelutiimiltä kotitalousverovähennystä hyödyntäen esimerkiksi hygienia-, hoiva-, ja lääkkeenjakoapua.

Senioritalossa olevat geronomit taas tekevät palveluohjausta ja neuvontaa, sekä ryhmäohjausta, joka kuuluu palvelupakettiin. He auttavat tukihakemuksissa ja palveluiden kartoittamisessa mielellään. 

Senioritalon turvapalvelu ja lääkäri

Palvelupakettimme sisältää koulutetun henkilökunnan akuuttiavun turvarannekkeella klo 7.00 – 21.00 välisenä aikana. Yöaikaan turvallisuudestasi vastaa AddSecure turvapalvelu. Jokaisen asukkaan kotona on turvapalvelun pöytälaite ja ranteessa ranneke, näiden avulla voimme taata, että saat apua tarvittaessa ranneketta painamalla. Testaamme laitteiden toimivuutta jatkuvasti. Meillä olet turvassa. 

Asukkaiden terveydestä huolehtii tarvittaessa Kaarna Oy:n erikoislääkäri Peter Klemets, joka käy talossa kerran viikossa keskiviikkoisin. Peterin kanssa voit hoitaa kaikki asiasi omalla äidinkielelläsi.

 Ateriat ja ruokaturvallisuus

Ateriamme valmistaa talon oma keittiöhenkilökunta. Monipuolisten aterioiden suunnittelussa otamme huomioon niin ikääntyvien ravitsemussuositukset kuin asukkaiden toiveet. Myös kaikki lääkärien toteamat allergiat, sekä erikoisruokavaliot huomioidaan. Marjat, leivät, lihat ja kasvikset ovat pääsääntöisesti suomalaisilta tiloilta ja tarjoamme joka päivä myös kasvisvaihtoehdon. Mikäli sairastut, hoitohenkilökunta tuo ruoan kotiisi.

Henkilökuntamme pitää huolta, että asukkaamme käyvät suunnitellusti lounaalla, sillä lounasaikaan suoritamme myös päivittäisen turvalaskennan. Lounaspoissaolot ilmoitetaan henkilökunnallemme eteenpäin ja poissaolevien kohdalla tarkistetaan, että kaikki on kunnossa.

Kauppa- ja apteekkiapu

Kauppaan ei tarvitse huonokuntoisena lähteä. Oma putiikkimme tarjoaa pienen valikoiman tarpeellisia asioita, kuten hammastahnaa ja muuta kosmetiikkaa, tiskiainetta, sekä makeannälän yllättäessä herkkujakin. Tarvittaessa henkilökuntamme voi auttaa sinua tekemään myös tilauksen kauppaan ja näin saat kauppatavarat kätevästi suoraan kotiin.

Meiltä löytyy myös kirjastopalvelu, jonka avulla saat lainattua kirjoja suoraan senioritalon ovelle kuljetettuna. Asukkaat voivat käyttää myös Lauttiksen apteekin maksutonta palvelua, jonka avulla lääkkeetkin on mahdollista tilata kotiin.

Meillä et jää yksin

Senioritalossa tarjoamme asukkaille runsaasti virkistystoimintaa. Se pitää mielen pirteänä ja tarjoaa tekemistä – talossamme ei tarvitse jäädä yksin. Toimintaan saa osallistua kaikki asukkaat omien toiveidensa ja aikataulujensa mukaisesti. Viikon virkistystoiminnasta ilmoitetaan aina talon ilmotustauluilla ja ohjelman voi halutessaan pyytää myös toimistolta. Kannustamme myös jatkamaan omia harrastuksia talon ulkopuolella. 

Kaunis ja turvallinen ympäristö

Sen lisäksi, että talomme on turvallinen ja mukava paikka asua, myös sen ympäristö on kaunis sekä rauhallinen. Oma pihamme tarjoaa turvallisen ulkoilupaikan asukkaillemme. Siellä voi halutessaan viettää aikaa pihakeinussa keinahdellen tai penkillä istuskellen, nauttien luonnonläheisestä ympäristöstä ja meren tuoksujen täyttämästä ilmasta.

Pihasta vastaa oma talonmiehemme, joka pitää huolen mm. siitä, että lumet kolataan ja kulkuväylät hiekoitetaan tarvittaessa. 

Talostamme löytyy sekä yksiöitä että kaksiota ja vuokra-asuntojen tilanne elää koko ajan. Haluaisitko sinä tai läheisesi meille asumaan? Katso vapaita vuokra-asuntoja täältä.
Voit kysyä asuntotilanteestamme myös suoraan toiminnanjohtajaltamme Krista Hellströmiltä puhelimitse: 040 545 2629.

lauttasaaren senioritalo kevätretki