”Yhteisöllisyys rakentuu kommunikoinnin kautta”

Olen kotoisin Helsingistä ja Lauttasaaressa olen asunut 25 vuotta. Senioritalossa olen asunut nyt hieman yli vuoden. Ihan iän myötä rupesi tuntumaan siltä, että parempi jos joku toinen hoitaa kaikki ruokailut ja muut arjen askareet helpottaakseen itseäni.

Senioritalo oli tuttu jo ennen muuttamistani tänne. Myös ympäristö ja ihmiset olivat tuttuja, sillä useammat asukkaat ovat asuneet entuudestaan Lauttasaaressa. On mukavaa, että meillä on yhteinen tausta, josta voimme keskustella toistemme kanssa.

60 vuotta laulun lumoa

Talon sijainti on tosi kivalla paikalla. On virkistävää kiertää rantoja pitkin ja katsella maisemia. Tykkään käydä lähellä olevassa kauppakeskus Lauttiksessa. Lempipaikkani on kahvila Paseo Cafe, joka sijaitsee Lauttasaaren kärjessä, hiekkarannan vieressä. Siellä olen tavannut ystäviäni kahvikupin äärellä.

Mielestäni kotini on viihtyisä ja kotoisaksi sen tekee se, että minulla on omat mapit, joissa harrastukseni ovat kirjoitettuna ylös. Minulla on myös tietokone, jonka kautta pääsen tutkimaan mielenkiintoisia asioita. Näen ikkunastani Lauttasaaren sillan ja on kiva, koska se muistuttaa työurastani. Olen insinööri ja suunnitellut siltoja työkseni kuten Lauttasaaren ja Ruoholahden välissä olevia risteyssiltoja. 30 vuoden aikana suunnittelun lisäksi huolehdin siltojen kunnossapitojen ja tarkastusten hallinnasta.

Aikani kuluu muun muassa lukiessani päivän lehteä ja television parissa, josta tykkään katsoa luonto-ohjelmia. Olen tykännyt myös siitä, että päiväni etenevät viikko-ohjelman mukaisesti. On ollut kiva kokoontua eri asioiden ympärille ja tehdä asioita yhdessä. Parasta täällä on ihmisten kanssa keskusteleminen – se on niin, että yhteisö rakentuu kommunikoinnin kautta.

Tykkään käydä talossa järjestettävissä tapahtumissa, erityisesti musiikkitapahtumissa laulamassa kansanlauluja, koska olen laulanut 60 vuotta kuoroissa. Vaikka äidinkieleni on ruotsi, pystyn hyvin osallistumaan lauluun tuttujen melodioiden ja sanojen puolesta. Pidän paljon siitä, kun saan samalla perehtyä laulun kieleen.

Olen itsekseni pärjännyt aika hyvin, mutta olen myös saanut henkilökunnalta tarvittaessa apua. Henkilökunta on hyvin auttavaista ja positiivista sekä arvostan heitä. Minusta täällä on turvallista ja yleisesti se, että täällä on asiat järjestyksessä.

-Elfving, 82 vuotta