Våra tjänster

Handlingsidé

Verksamheten har som mål att med hjälp av tjänster stödja och främja invånarnas fysiska, psykiska, kognitiva och sociala förmåga samt att självständigt kunna bo hemma. Vi erbjuder mångsidiga stödtjänster för vardagen.

Vårt servicepaket

Vårt mångsidiga servicepaket

Servicepaketet kostar 871,50€ / mån

 • måltider
 • veckostädning
 • storstädning, fönstertvätt 1 gång/år
 • tvätt av hushållslinnen
 • tvättstuga för eget bruk
 • bastu
 • säkerhetsarmband och akuthjälp
 • geronomtjänster
 • konditionsskötarens grupper
 • bedömning av servicebehovet
 • kontorstjänster
 • gårdskarl
 • rekreationsverksamhet och evenemang (över 400 evenamang årligen)
 • TV-rum och tidningar (HS, HBL)

Genom en bedömning av servicebehovet kan invånarna som extra tjänster beställa exempelvis hygien-, omvårdnads- och medicinutdelningshjälp av serviceteamet och utnyttja hushållsavdraget.

Vi är även en ackrediterad servicesedelproducent inom hemvården.

Måltider

Måltiderna tillagas av husets egen kökspersonal. När vi planerar de mångsidiga måltiderna beaktar vi näringsrekommendationerna för äldre samt invånarnas önskemål. Allergier som konstaterats av läkare samt specialdieter beaktas också. Bär, bröd, kött och grönsaker kommer i huvudsak från finländska gårdar. Vi erbjuder alltid två måltidsalternativ: vegetariskt och kött. För oss är matsäkerheten viktig.

Säkerhetstjänst

Hos oss är du säker. I vårt servicepaket ingår akuthjälp från utbildad personal kl. 7.00–21.00 med säkerhetsarmband. Nattetid har Stellas säkerhetstjänst ansvaret för din säkerhet. Personalen ser till att invånarna får lunch enligt planerna. Vi rekommenderar att du informerar personalen om du är borta vid lunchtid.

Konditionsskötarens grupper

Vi kartlägger invånarnas behov av stöd för funktionsförmågan på ett mångsidigt sätt och vi svarar mot det med individ- och gruppverksamhet. I huset erbjuds regelbunden rekreationsverksamhet som ska främja och upprätthålla invånarnas funktionsförmåga. Våra konditionsskötare leder individ- och gruppverksamheten på ett mångsidigt sätt och hjälpredskap utgör inget hinder för motion.

Städning

Servicepaketet omfattar veckostädning som görs av våra fast anställda städare. Hushållslinnena tvättas och byts varannan vecka. Dessutom gör vi en storstädning och tvättar fönstren en gång om året.

Detta innehåll i servicepaketet berättigar till hushållsavdrag.

Bastu

Bastu är något som hör finländskheten till. Bastun i huset är varm sex dagar i veckan.
Alternativt erbjuder vi även allmänna bastuturer för män och kvinnor.

Gårdskarl

Gårdskarlen Sami Lehtinen ser under vardagar till allt som har med fastighetens och bostädernas skick att göra. Han tar hand om såväl gnisslande dörrar som byte av lampor. De andra uppgifterna är inte heller främmande.

Läkare

Specialistläkare Peter Klemets sköter vid behov om din hälsa. Han besöker huset på onsdagar varje vecka. Läkarens korta mottagningstid är

– under 30 min och kostar 99 € (69 € efter FPA-ersättning)

Längre kundbesök och överstigen tid behålls rätten att ta betalt av övergångna tid, med timpriset som är 190€/h för specialläkare.

Sjukvårdarens hjälp- och kontorsavgift är 23 €/besök.

Frisör och fotvårdare

Vi har även hårsalongstjänster i huset. Frisören besöker huset varje vecka på torsdag och fotvårdaren gör hembesök enligt överenskommelse.

Tvättstuga

I servicepaketet ingår tvätt av lakan, men fintvätt kan du göra själv eller tillsammans med en anhörig. Vi tillhandahåller även en avgiftsbelagd tvättjänst. Tvättstugan är öppen på vardagar och lördagar. I tvättstugan finns tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och strykrum.

Övriga tjänster

Gym, kontorstjänster, förebyggande hembesök av geronom och dagens tidningar i TV-rummet ingår allt i servicepaketet.